Demonstracija naprav

Se želite prepričate v kvaliteto naših naprav? Kliknite na sliko in se prijavite na brezplačno demonstracijo.

Katalog 2021

Želite prejeti naš katalog varilne in rezalne opreme 2021? Kliknite na sliko in se prijavite na brezplačen izvod.

Varjenje brez obrizgov - LSC

  • Napredno kratkostično varjenje
  • Manj obrizgov, stabilnejši varilni oblok
  • LSC programski paket za TPSi

Varjenje brez obrizgov - Fronius LSC

Fronius nadaljuje z razvojem naprednih tehničnih zmogljivosti za svojo najnovejšo linijo MIG MAG varilnih aparatov TPSi. S pripravo štirih novih karakteristik Fronius uvaja nove varilne algoritme in zmanjšuje količino obrizgov ter povečuje stabilnost varilnega obloka.

Novi varilni parametri za kratkostično varjenje prinašajo nekatere novosti, ki jih do sedaj še nismo poznali. Eden izmed teh je stabilizator uvara, ki ga bomo podrobneje predstavili v nadaljevanju članka. Občuten napredek je Fronius naredil na že uveljavljeni korekciji dolžine obloka in korekciji dinamike. Vse te izboljšave pripomorejo k temu, da je upravljanje aparata TPSi lažje, rezultati varjenja in MIG spajkanja pa še boljši.


LSC - nov varilni oblok za bolj učinkovito varjenje

Fronius je na novo razvit algoritem poimenoval LSC (Low Spatter Control). Omogoča učinkovito izrabo naprednega računalniškega sistema, velikega pomnilnika, hitrega procesorja in dinamičnega motorja za podajanje varilne žice nove generacije TPSi, ki se odražajo v bolj učinkovitem MIG MAG varjenju.

Še posebej so občutne prednosti, ki jih je nov program prinesel pri varjenju korenskega vara. S programom LSC Root Fronius zagotavlja popolno oblikovanje korena in visoko stopnjo odlaganja dodajnega materiala pri zmanjšanem vnosu energije. Za razliko od klasičnega MAG varjenja je sedaj prvič možno izvajati vertikalno varjenje navzdol brez slabih rezultatov fuzije. Poleg tega je zahvaljujoč novi generaciji gorilnikov za varjenje MTG do 3% zmanjšana izguba zaščitnega plina.

Poleg opisanega LSC Root programa je Fronius razvil novo LSC Universal karakteristiko varjenja. Slednja je posebej primerna tako za varjenje kotnih varov, vogalov, prekrivnih varov kakor tudi za polnilne in navarne sloje ter spajkanje.


 Stabilnost uvara - dinamično prilagajanje hitrosti žice

Program LSC pa varilcem prinaša tudi že omenjeni stabilizator uvara. Ko je aktiviran skrbi, da je s pomočjo izjemno dinamičnega motorja podajalne omarice, med nihanjem prostega konca žice uvar stabilen. Funkcija prinaša občutne izboljšave pri polnilnih navpičnih varih z oscilacijo. Tu stabilizator omogoča enakomeren in globok uvar tudi v primeru zunanjih motenj. Zelo dobri rezultati so bili doseženi tudi z nekaterimi nižje cenovnimi varilnimi žicami.

Z novo generacijo varilnih izvorov pa ostajajo nekatere že prej poznane varilne funkcije vendar dodatno izboljšane. Tako lahko tudi na novih aparatih varilci uporabljajo popravek dolžine obloka in dinamike. Izboljšane pa so določene že prej poznane varilne nastavitve. Tako naprimer lahko ob korekciji dinamike pri LSC Root sedaj nastavimo tudi tlak obloka.


 LSC advanced - za delo na težje dostopnih področjih

Za uporabo daljših poveznih paketov med omarico in varilnim aparatom, ki se največkrat uporabljajo pri varjenju cevovodov, kontejnerjev in robotskem varjenju je Fronius razvil specialno strojno opremo. Slednja brez poslabšanja varilnih rezultatov zmanjša vpliv induktivnosti v varilnem tokokrogu. Za to strojno opremo sta bila razvita napredna programa LSC Root Advanced in LSC Universal Advanced.

Video: Prikaz varjenja s programom LSC zajet s hitro kamero

Podobni artikli

Mailchimp PopUp

Spletno mesto INGVAR.si uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje. Z uporabo spletnega mesta ali potrditve spodaj se strinjate s piškotki.