Demonstracija naprav

Se želite prepričate v kvaliteto naših naprav? Kliknite na sliko in se prijavite na brezplačno demonstracijo.

Katalog 2021

Želite prejeti naš katalog varilne in rezalne opreme 2021? Kliknite na sliko in se prijavite na brezplačen izvod.

MIG MAG pulzno varjenje

  • Najnaprednejši pulzni varilni proces
  • Večji nadzor nad pulznim varjenjem
  • Stabilizator uvara in obloka

MIG MAG Pulzno varjenje - Program Fronius PMC

Z novo inteligentno generacijo varilnih izvorov je Fronius izkoristil priložnost in razvil MIG MAG nadgradnje klasičnih, že poznanih varilnih procesov. Dober primer izboljšave varilnega procesa je program PMC (Pulse Multi Control).

Zahvaljujoč veliki procesorski moči in hitremu prilagajanju dodajanja varilne žice je Fronius razvil PMC, pulzno varilno nadgradnjo. Ta programska posodobitev varilnega izvora omogoča varilcem dostop do mnogih novih sinergičnih karakteristik. Prinaša izboljšano pulzno varjenje, prenovljen SynchroPulse proces in popolnoma nove funkcije kot so stabilizator penetracije ter stabilizator dolžine obloka. Slednje poenostavijo varilni proces in izboljšajo končne rezultate varjenja.

 Fronius varilni aparat


 Stabilizator obloka in stabilizator uvara

S stabilizatorjem uvara nam TPSi z dinamičnim spreminjanjem hitrosti dodajanja žice konstantno uravnava oddaljenostjo prostega konca žice od obdelovanca. Tako imamo tudi pri ročnem varjenju vseskozi izredno natančn in enakomeren uvar. Varilec lahko nastavi maksimalno spremembo hitrosti dodajanja žice v mejah od 0 do 10 metrov. To pomeni, da je zagotovljena skladnost z zahtevami , določenimi z varilnimi specifikacijami tudi takrat ko je stabilizator aktiviran. Posledica je izjemno hitro in natančno MIG MAG varjenje.

Fronius TPSi

Enako uporaben je tudi stabilizator dolžine obloka, ki se lahko uporablja tako pri ročnem kot avtomatskem varjenju. S to funkcijo lahko varilec direktno vpliva na dolžino obloka s pomočjo reguliranja napetosti obloka. Rezultat je kratek varilni oblok, v katerem prihaja do kratkih stikov, ki zagotavljajo varen prenos kapljic, ki niso dovzetne za motnje iz okolja. S konstatnim merjenjem parametrov v obloku, dosežemo minimalen čas kratkega stika, s pravočasnim zmanjšanjem napetosti pa preprečujemo nepotrebno špricanje in nepopolno fuzijo. Tako varilcu ni potrebno prilagajati parametrov v primeru zunanjih vplivov (npr. Spreminjanje položaja gorilnika, sprememba debeline obdelovanca, neenakomerna ekstrakcija toplote...).

Uvar


 Začetek in konec varjenja

Velik napredek je Fronius dosegel tudi na področju vzpostavitve in prekinitve obloka. Z merjenjem segrevanja konca žice TPSi prilagaja moč pri začetku varjenja glede na temperaturo konca žice. Tako se varjenje začne z manjšo močjo v kolikor je žica še vedno vroča. Pri uporabi programa PMC se žica ob koncu varjenja samodejno odmakne od varjenca. S tem se zmanjša tok in prepreči »burn-back« žice, kar podaljšuje življensko dobo potrošnega materiala in uravnava energijo ob koncu varjenja.

Omeniti je potrebno tudi že poznani SFI vžig (Spatter Free Ignition), ki sedaj deluje tudi s standardno varilno opremo (ne potrebuje več Push-Pull gorilnika). Ob začetku varjenja lahko povečamo moč tudi za čas do dveh sekund, s čimer se lahko izognemo pojavu nepopolne fuzije s »hladnim« vžigom.


 SynchroPulse

Zadnja a prav tako zelo pomembna izboljšava je SynchroPulse funkcija. Slednjo smo poznali že na prejšnji digitalni generaciji varilnih izvorov. Izboljšava, ki jo je prinesel PMC varilni proces pa je »Duty Cycle« varilni parameter. S slednjim lahko varilec nastavi čas visoko-tokovnega pulza v vsakem ciklu SynchroPulz varjenja. Rezultat je večji nadzor nad vnosom temperature in poenostavljeno varjenje v vseh varilnih položajih.

Fronius TPSi


 Ostajajo tudi ostale, že poznane nastavitve...

 V kolikor pa varilec raje uporablja že poznane varilne nastavitve, lahko še vedno nastavlja korekcijo dolžine obloka, pulza/dinamike in ostale že uveljavljene nastavitve iz predhodnih generacij Fornius varilnih aparatov. Tudi te so namreč integrirane v nov PMC varilni proces.

Uporabljamo lahko tudi nastavitev PCS (Pulse Controlled Spray-Arc), ki omogoča varilcu gladek prehod med pulznim in pršečim oblokom, brez problematičnega vmesnega varilnega območja.

fronius


Fronius TPS/i modeli

Na voljo so naslednji modeli TPSi varilnih izvorov. 

Fronius TPS/i 320

Fronius TPS/i 400

Fronius TPS/i 500

       TPSi 320

         TPSi 400         TPSi 500

Za več informacij o artiklu kliknite na sliko.

Za več informacij o artiklu kliknite na sliko.

Za več informacij o artiklu kliknite na sliko.


Več o TPS/i generaciji


Za več informacij nas lahko kontaktirate na telefonsko številko 01 23 61 420.


 

Podobni artikli

Mailchimp PopUp

Spletno mesto INGVAR.si uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje. Z uporabo spletnega mesta ali potrditve spodaj se strinjate s piškotki.